February 15, 2013 @ 2:49 PM + comments
Sepetang Bersama Maruah.

Salam semua.

Selamat petang semua. Apa khabar. Seminggu lebih tak singgah ke sini. Macam-macam isu hangat. Yang sorang bunuh diri dekat BTS, yang satu perform MYR 2Juta untuk 14minit, yang sorang kontroversi bapak gaduh dengan bakal menantu. 

Nak kutuk sangat pun tak boleh. Tak baik. Tapi aku macam lost sejak dua tiga menjak ni. Apa yang orang cuba untuk buktikan dengan video macam ni. Tu sebab orang cakap. Too much of things that can ruin life. Haihhh social media.

In 5 years from now, I bet the owner of the video might regret of what she had posted. Why la kan. Ada kawan-kawan, ada teknologi SMS, phone call, dan real conversation dengan real manusia. Ada masalah discuss lah, not broadcast.

Rasa-rasa nak story-mory, cerita dengan mak ayah, kawan-kawan. Rasa nak menangis, please don't do it in front of a camera and post it here and there especially on the net. Kita ada kelab Pembimbing Rakan Sebaya (PRS). Boleh bawak berbincang.

Faham?


Labels: , ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira