October 7, 2012 @ 3:38 PM + comments
Introspection.

Salam Satu Malaysia semua.

Sudah lama rasanya meninggalkan dunia penulisan. Now i'm back. (Tu pun kalau ada masa la). Ehe. In the new world la katakan. Fuhh Fuhh bersihkan sawang.

Tiap hari pergi kerja. Tiap hari rasa happy. Lebih-lebih lagi nak akhir bulan. Smile je. Tiap hari drive, passing by here and there, macam-macam aku tengok perangai orang bawak kereta ni. Kadang-kadang kalau drive, aku cuba perhati orang yang sapu sampah tepi jalan. Orang yang bawak motor dengan isteri dan anak-anak redah hujan.

Tambah lagi, makcik-makcik yang tengah leka cabut rumput berdekatan dengan office masa tengah lunch. Panas tuuuuu. Lepas tu Pak Guard pulak yang umur macam dekat 70 tahun berjaga terlentok-lentok.

Mana anak dia? Kenapa mereka kena kerja lagi. Sedangkan umur macam tu dah sampai masa untuk mereka duduk rumah main dengan cucu. Tapi masih bersengkang mata dengan tulang empat kerat. Kadang-kadang kau fikir tak, bila kau cakap baju tak lawa, makanan tak sedap. Tilam keras, rumah kecik, tapi at least kau ada baju, ada makanan, ada tilam ada rumah.

Kadang-kadang kita lupa nak bersyukur. Kita tuit (tweet) je kita bersyukur, Alhamdulillah kurnian rezeki, tapi basic solat 5 waktu lobang sana sini. Aku bukan perfect, but at least I've tried. Just saying. Siapa makan cili dia lah yang terasa pedasnya.

Till then.

Labels: ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira