April 13, 2012 @ 1:12 PM + comments
To Let Go.

Salam,

Apa lagi aku nak minta. Bila Tuhan dah bagi. Segala-gala. Tapi masih ada serpihan. Yang tak boleh golongkan kepada golongan sepatutnya. Belajar dapat SPM straight A's belum tentu dapat buat kau pergi oversea. Dekat Universiti barulah kau faham jambatan yang akan connect kau dengan the real world. This is true. I never lied when I wrote. Masa ni, orang takkan pandang kau spm berapa, sekolah apa, berapa ratus subjek spm kau ambil. This is the time to move forward dengan final cgpa kau barai. Kau barai for good.

Tapi some of them kata, yang kalau cgpa kau tujuh langit tujuh keturunan gempaknya tapi skill kau takde, kau zero. Kau barai for zero. Nothing. Macam stupid yang fuck. Kau tau nak telan ilmu dari buku. Tapi in real, kau tak tahu apa-apa. Dekat Universiti ni lah tempat kau nak tau semua benda. Yang amar makruf nahi mungkar. Serius aku tak tipu. Tapi dah kalau kau datang sini kau bawa perangai kau yang kau princess yang tak baligh, kau dah mati. Berfikir dengan akal bukan zakar.

TQ for reading this :F

Labels: ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira