February 20, 2012 @ 10:28 PM + comments
Obsessed.

Perihal masalah zaman sekarang. Memang semua tengah alami. Kesian. Ada yang bartakss. Shit. Tak ada siapa mahu lihat keadaan kau sawan. Memang dunia tak adil untuk kau. Hempuk kepala sampai berdarah belum boleh buat kau fikir dengan waras. Mungkin social networking is everything, everything la sangat. I don't know apa mereka ni punya wawasan. Kerja dapat money bro. Toksah buang masa. Boleh?

Si Mimi one of my friend pun ada cerita pasal social networking. Kelik sini untuk baca. Promote jap. Sedang nak cerita tentang benda yang real life semua tengah tegar sekarang. Especially twitter. Perangai memang macam macam perangai. But I love to see peep's attitude. Sometimes, it can make me smile even laugh out loud. Really, this isn't a joke.

Tapi mereka tweet apa yang mereka bualkan. Mereka bualkan apa yang mereka tweet. Mereka berbual-bual dengan orang yang mereka tweet. Dan lagi mereka tweet dengan orang yang sama mereka bualkan. Walaupun mereka bualkan benda yang sama dengan orang yang sama di kedai mamak. Wtf. Mereka menyombong dengan kiraan followers mereka. Mereka mengutuk orang yang unfollowed. Bak meh aku nak cerita sikit okay. Ini world wealth flows.

Musician make music > produce good music > people listen > people buy album > people go to concert/gig > music famous and got offer/sponsor > people follow especially twitter > add fans > musician rich

NOT

Musician make twitter account > ask people to follow them > rich

The same goes to Model, Actor, Actress. Stupid. My God. Mereka masih perlu nenek moyang untuk dididik. Bila dah bartakss taksub macam ni la.

Contohnya macam ni la Follow my twitter here ---> iikaatika. Great.

Labels: ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira