February 24, 2012 @ 6:52 PM + comments
In Real Life.

Hai.

Always put an effort on what you wish to get. Yeah. I do the same as well. Tapi kalau benda dah ada depan mata tapi kau tak ambil peduli dan apa jua yang kau fikir nak diidamkan tu, punah lah semua. Jangan mimpi harap datang bergolek. You are stuck on your old minded. Orang sekarang dah maju la bro. Move on la.

Ayat "ala kawan-kawan pun nak berkira ke" tu adalah ayat orang yang bodoh tak pergi sekolah. And mungkin adalah dilahirkan tak cerdik semula jadi. Ayat tu hanya keluar dari mulut orang yang berkira dengan kawan dia je. Obviously show his/her stupidity. Kan? Okay kenapa la kan tak macam ni. Friend who do business are helped by the friends who is friends of friend. It applies in both ways if you want to know.

Sometimes, friends can be one's livelihood. Kau pula sibuk nak mintak percuma la, diskaun 10,20,30 percent cakap ulang-ulang yang kau ni kawan baik sejati. Wtf. In what way, ha? Patutnya harga kawan kawan lagi tinggi. Sebab kawan nak bantu kawan kan? Jangan duk meng-kondem barang kawan kau sampai dia dah tak ada hayat lagi nak bergerak. Come on lah. Senang dan mudah. Tak ada fulus jangan banyak cakap demand itu ini.  

Entry ini sesuai untuk those yang in the end succumb to their 'friends'. Kawan atas angin je. Buang dalam laut belum tentu jerung lalu nak makan.

End.

 

Labels: , ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira