January 3, 2012 @ 2:41 AM + comments
NY In 2012.

Salam Readers.

This is about my post during me-in-long-duration study break. Now is my very new year post too. In 2012 lah katakan. It's weird to type 2012. Well aku akan cakap aku tak ada new year resolution. Sebab dah ada satu goal dalam hidup. Terlalu banyak goals plus yang berubah tiap tahun akan ganggu usaha aku. Seterusnya melambatkan aku untuk capai matlamat sebenar. Tapi memang tak boleh nak elak kalau nak list satu guni apa yang aku nak. Semua pun macam aku, it's a normal human being. Kan.

Tapi susah kalau terlalu banyak. Risiko pun tinggi. Mentang la aku baru study pasal Risk tadi. Bak kata orang tua-tua la. Kalau takut dilanda ombak, jangan berumah di tepi pantai. Lain dengan ombak rindu. Tetibe?

Well, aku dengar ada yang terasa dengan penulisan aku baru-baru ni. Aku menulis untuk berasa lega. Kurangkan rasa tersumbat di dada. Hobi selepas aku jadi full-time student. Lumrah hidup berkarya. Ada orang maki. Ada orang puji. Even Transformer yang budget berjuta-juta tu pun, Ada orang kutuk. Cerita 2012 pun punya ganas, ada jugak kritikan. Harry Potter (my favourite) yang separuh dari manusia kat bumi ni suka, tak mustahil separuh lagi tak kata apa-apa. Bila dah nama hasil tulisan. Benda ni aku tak maksud siapa-siapa. Kau terima je la dengan hati terbuka. Jangan nak ambil hati dan mengutuk. Sebab bukan kutuk personally.

Aku teringin nak cerita pasal RIKISHI (smack down). Kenal? Mesti confirm tak ada orang nak baca. Tapi bila pasal Amalina. Benda goreng pisang. Cepat jaja. Cepat express exclusive sampai kan nenek aku pun tahu. Kelass. Adat lah manusia. Kalau tak macam tu tak normal. Mungkin separa cacat atau lumpuh seumur hidup.

I always wrote without conclusion. I just want to let they think. Not taste it.

Bye then.

P/s : Selamat Tahun Baru. Nak exam tak baik kedekut ilmu kedekut hint. Sebarkanlah. Pen tak beli lagi. How?




Labels: , ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira