December 18, 2011 @ 6:59 PM + comments
Broken. It Would Be Now.

Salam readers.
Just so you know. Minggu killers dah selesai. However, Im having another killing week, ja wohl ! Tapi Alhamdulillah I can faced all the challenge in this semester. Thanks to myself. Over this sem, it seems a few things that I realized and it really happened. Until now. Im serious now. This is not a joke neither nor fake.

Mula dengan semua nya happy, pleased, joyful, and suddenly it bacame disaster, miserable and full of sorrow, sadness. Dalam sekelip mata orang boleh kata kita tak buat apa apa. Dalam beberapa minggu orang boleh kata kau tak pernah sedar. Dalam beberapa bulan orang boleh kata kau tak ada langsung effort. And dalam beberapa minit, senang kita kata orang tak hirau. 

Even seminit lepas kau baru lepas tanya khabar. Even sebulan lepas kau baru lari 400 kilometer untuk ubat sakit perut (senggugut). Even setahun lepas kau berjudi nyawa hanya untuk bawa pulang selimut. Even setiap pagi kau dahului dengan 'good morning sayang, honey atau bucuk anja'. Tapi di hujung jari, kau tak ambil kisah pun tentang apa apa. Kalau kasih sayang tu darah, kau tak pernah perah habis kering. 

Kalau cinta tu nyawa, mungkin beberapa saat je nafas kau yang tinggal. Mungkin tak mudah nak jumpa yang sejati tak juga mudah bila dah jumpa yang sejati. What a life is about. Sincere. Me.

p/s: Yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran. Bagai katak lompat pulang petang. Dan. Mendakap duri berkumur racun. Pilih yang mana satu yang betul. Im not good in proverb.

p/s: I really love you. I don't want to lose you. Post di atas bukan kena mengena dengan aku hidup atau mati. Its about human being, please don't misunderstood and jangan spam aku. Sial.

With lots of love. Sincere.





Labels: , ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira