November 26, 2011 @ 10:37 AM + comments
Dream. I Wish You Come True.

Salam semua. Just to share a little bit of my brain thinking. Nak baca, baca. Tak nak sudah. But this is really important and tergerak hati nak tulis pasal ni since ramai pulak orang kahwin dalam bulan ni saja.

Fisrtly, I always love weddings but one thing i hate most about weddings is one tends to waste most of their money for the preparation of their wedding. Membazir-amalan syaitan

Weddings became trends and trends of course semua orang nak ikut trends-barang semua akan naik harga, sampai harga makan sekepala (bukan makan kepala orang beramai-ramai) pun naik. Siapa tak suka wedding yang cantik? nama pun manusia, kalau suka benda tak cantik, sumpah tak normal orang tu, wajib sepuk kepala dia banyak kali, hentak kepala dia sampai berlipat bagi normal balik

Wedding cantik but at the same time murah? Impossible? NO. Cantik tak semestinya grand. Bila cakap je wedding cantik, mesti dalam kepala ingat 'Oh, wedding kalau grand confirm cantik.' And sedarkah kita mostly weddings lah banyak datang benda-benda tak sedap tak sedap bukan bermaksud nasi minyak mantah atau ayam masap merah hangus terus selera makan putus, jadi terus cari wedding lain nak cari ayam masak merah yang gebu.

Benda tak sedap
1.Mak andam lelaki (senang cerita pondan)-terbatal air sembahyang tak pasal-pasal sebelum bernikah, kan tak elok tu :). elok-elok nak buat masjid, tiba-tiba guna khidmat lelaki pulak sentuh-sentuh rambut.. tak ke macam ERRRRRR...

2.Hantaran melampau-kalau boleh letak kereta mewah atas dulang hantaran, mesti dah ada orang buat kan? Tak kot. Kunci kereta tu maybe. Macam retiss tu, menyampah gila nak tengok mas kahwin dan hantaran hantaran yang merapu. Simple sudah. At last, tak kekal jugak. Kan dah membazir tu.

Ok dua benda ni macam main point yang tak sedap lah senang cerita. Kahwin untuk dapat nama untuk apa?

Solution?
mesti ada seorang yang start buat wedding yang grand, jadi semua orang ikut kan? Kira macam dia trend setter, so cuba seorang yang famous yang boleh bagi impak besar buat orang ramai, buat wedding sesimple mungkin tapi tak lah semurah mungkin. So that it will become a trend untuk bersederhana. tambah pahala satu! Jadi, semua orang boleh kahwin dengan cepat dan senang tanpa kepala jadi botak sebelum umurnya :)

Aku belum kahwin tapi kemain cakap lebih nanti jadi kat batang hidung sendiri baru tahu, kalau nanti aku guna mak andam pondan, sila sepuk kepala aku. tapi tak mungkin. NEVERR!  Last week I went to wedding reception. Kakak kawan aku kahwin. Overall they were simple as well. Aku suka yang macam tu. Nampak kemas and tempat pun menarik. Thank you.


Labels: ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira