August 6, 2011 @ 1:09 PM + comments
Bazar = Bazir

Hai,

Seems like familiar kan.Title tu. So, yesterday was my first time went to Bazar Ramadhan. Dengan mak aku. Bukan first time sangat lah. Cuma first time puasa tahun ni. Overall penjual memang banyak gila dan pilihan pun memang tak terkata dahsyatnya. Tapi yang biasa jual cucur udang goreng besar besar tu tak ada pulak. Frust gila aku. Pusing dan pusing dan pusing aku beli roti jala,. Lagi? Tak ada lagi. Sebab semua tak berkenan di hati.

Tapi masa aku pusing dan pusing dan pusing, aku tengok ramai betul orang dan diorang ni beli banyak gila kot. Plastik beg sampai tak cukup tangan. Mungkin rumah dia ramai orang kot. Ada orang tu beli sampai sorang satu untuk anak anak dia yang kecik kecik. Habis ke buka nanti. Beli sampai dua, tiga, empat jenis air yang minumnya satu je nanti masa buka. Yang lain taruk dalam refrigerator. Dah tak sentuh dah. Buang saja.

Yang kuih pulak tak nak kalah. Beli kuih tu, beli kuih ni. Macam macam kuih dah borong dekat Bazar nun. Tapi akhirnya bila buka nasi juga yang dia cari. Kuih muih semua entah kemana. Balik terawih pun belum tentu dia makan. Hmm..

Kuih dekat bazar sedap ke? Macam mana nak tahu sedap ke tak? Aku pun tak reti. Untuk lebih selamat baik aku tak payah beli langsung. Tu pun nasib baik roti jala yang aku beli semalam sedap. Kalau tak.... mak haih. Aku rasa better buat sendiri je kalau dah teringin sangat nak makan kuih tu. Tak pun nak beli boleh. Tapi kena lah berkadaran. Tau ah lapo. 

Kalau puasa jom tengok video ni.


Pesanan ikhlas buat mereka yang sedang bercadang-cadang untuk membazir di bazar Ramadhan petang ini :)


JANGAN:
  • Bazir DUIT
  • Bazir MAKANAN
  • Bazir MASA
  • Bazir TENAGA
  • Bazir PAHALA
  • Bazir PELUANG

Labels: ,





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira