February 18, 2011 @ 3:14 PM + comments
SILA BACA INI

Just got back from class, so damn funny ada kelas pukul 6pm sampai 8pm karang. Karang? Macam karang kraf pula. Haha. Okay let me introduce you to the topic..hmm... says 'Bau ketiak'. Isu ni aku dah sebut masa entry baru baru ni. Since aku busy and banyak kerja so baru sekarang aku nak tulis balik. Hah. Aku tipu je. Sebenar nya aku biar kan aje entry ni dalam draft. So now lets continue.

Bau badan dihasilkan bila kita peluh. Bila peluh maka tak ada lain melainkan badan akan jadi basah terutama bahagian ketiak. Selain dari tu juga, bagi yang saiz nya M dan ke atas, maka peha nya juga akan berselisih. Ini menjadi satu masalah kepada mereka untuk bergerak aktif. Jadi apa masalah nya sekarang?

Masalah nya yang kerap timbul ialah kenapa ketiak yang terlalu obvious kalau berpeluh. Haha. Baik lelaki mahupun perempuan. Lepas ni jangan lah malu kalau ketiak korang basah. Sebab ape. Sebab nya ketiak basah adalah sesuatu yang normal bagi sesiapa sahaja. Tua ka, muda ka, budak ka.

Okay tu bukan nya masalah sangat. Tapi matter arising bila orang yang berpeluh tu mengeluarkan BAU. Ini realiti. Aku ingat lagi peristiwa masa kat Perak dulu. Masa tu aku dengan Mira naik bus nak balik KL naik bus plusliner. Dulu RM15.70 je. Sekarang ni RM25 nok. Mak sentap you. Okay berbalik pada cerita, sedang elok kitorang makan keropok, makan dan makan dan makan sekali tersentap kami dengan satu bau pelik.

Memang aku dan Mira saling berpandangan dan benda tu tak suspen langsung sebab kitorang dah tau dari mana datangnya bau pelik tu. Rupanya bau tu dari depan kerusi mira ade mamat ni mak aih tak agak agak kerusi dah kebelakang gila sampai mira si kaki panjang tak muat lah kan. Memang tak muat plus kegemukan nya lagi. HAha. Okay okay ni tahap klimaks sebab dia tengah tidur krohh krohh sambil angkat tangan nya letak dekat kepala dan meninggalkan bau di merata rata tempat. Kesimpulannya, kitorang ikat balik plastik keropok kitorang dan simpan. Takut wohh kalau bau dia masuk dalam plastik makan kitorang tu. YUCKS!.

So aku macam dah lari topic tapi ape yang aku nak sampai kan dekat sini aku harap korang paham. Dari korang meninggal kan bau sepanjang jalan yang korang jalan hari ni, lebih baik la korang tinggal kan duit ke, makanan ke, ape ke kan. HAha. Kadang kadang makanan yang korang makan boleh sebab kan bau tu muncul. Maka tolong lah rakyat jata sekalian jaga kebersihan jaga kesihatan. Tak susah kan. Bye then.

Labels:





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira