December 26, 2010 @ 5:34 PM + comments
Perihal Perdana Menteri

Hai semua. Ni nama pada pendrive aku yang si Carol kata macam gay kampung pisang. Dua tiga menjak ni busy sangat. Pening kepala banyaj nak fikir. So tadi pergi kenduri kahwin kawan maklong dekat dengan tempat MAHA exhibition. Sampai sampai je terus melahap. Lapar sangat.

Well. Sesuai dengan tajuk. Exclusive. Busy kan. Bukan macam artis dah. Macam perdana menteri. Sumpah penat. Mood nak cerita dari hilang sampai ada balik, sampai hilang balik lepas tu ada balik. Macam africa kan. Haihh yela since cuti ni kan aku duduk rumah, so connection internet asyik ada. 'Asyik' sungguh. Memang ada. Tapi broadband lah. Memang pissed off dengan 'kelajuannya' bro. Nak upload gambar pun kena berhati hati takut jadi makin 'laju'. Sumpah pissed off. Haha sadis.

I miss Encik Badak. I miss my old friend. I miss all of you. Masa aku kemas barang nak bawa pergi rumah lagi satu aku tengok ada album zaman sekolah dulu. Sekali dengan majalah sekolah. Miss all the memories during childhood. Sekarang ni dah besar. Tak boleh buat perangai lagi. Dulu masa sekolah sampai waktu 'prep' malam cikgu rampas selipar. Aku punya cikgu rampas sebelah je. Balik bilik kaki ayam. Kesian. Ada yang siap alas kaki dengan surat khabar. Lawak lady gaga ape benda macam tu. Bukan setakat alas. Balut kaki dengan surat khabar bagai. Tak guna punya budak.

Yang lebih menampakkan tak guna tu bila selipar tu kitorang nampak dalam bilik Cikgu Zuraidah. Si budak budak tak guna ni pergi pecah masuk ambik beg plastik tu bawak lari sekuat hati. Mengah mengah jumpa sepakat semua dekat kelas ke ape tah aku lupa dah, kemudian bahagi bahagi selipar masing masing. Petang tu buat pakai lagi lepas 'prep' pergi main 'slide-slide' dengan lumpur. Konon konon main rounders. Tak apalah. Tak guna pun semua dah belajar tinggi tinggi sekarang. Mesti cikgu tak marah dah kalau tau kitorang macam ni. kan.

Click to enlarge. Yang bulat merah tu siapa tah. Muka dah la burn lepas kawad kaki bomba.

Tengok muka budak budak Sekolah Teknik Kuala Lumpur, Cheras memang tak matang. Sekolah tu dekat je dengan downtown Cheras. Perihal sekolah St. Mary pula. Bergiat aktif dalam sukan gym dan bergelar ahli pasukan sorak. Ceewah. Okay dulu sekolah aku ni tiap tiap hari Jumaat mesti ada cleaning time. Sekolah tak macam sekolah orang lain. Hari Jumaat duyun duyun orang balik awal.Tapi sekolah ni tiap tiap hari balik pukul 1.30 p.m. Sekolah perempuan.

Aku start dengan join Cheer rumah sukan. Dulu rumah sukan aku kaler hijau. Nama Pope. Pope tu sebab dulu pengetua dia nama pope kot. Entah tak tahu. Bedal je. Lepas je join cheer rumah sukan Netalia a.k.a captain Cheer Squad suruh aku join squad tanpa audition. Dulu sampai sekarang aku punya nama squad 'Sellors'. Tak tahu jugak kenapa. 


Teka la mana satu I kalau tahu dan kenal.

Zaman muda kanak kanak. Dan paling penting KURUSSS!! Siap boleh angkat lambung lambung.

Keluar The Star budget artis. Kelaassss gitu nyah oi.



Yang baju colour purple tu cikgu cheerleader. Dia memang best gila bangsat.

Sellors. Baru start.

Sellors. Okay dah habis.

So, terbanyak pulak yang aku cerita. Kalau korang ada cerita best zaman childhood, cerita lah. Boleh kongsi sama sama sambil makan pop corn. Oh sebelum terlupa. Hari ni Nokia E71 aku dah berumur 1 tahun. Dah boleh jalan. Tumbuh gigi dua batang. 

Bye then.


Labels:





Older Post | Newer Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira