August 3, 2014 @ 10:30 AM + comments
Nikah.

3.8.14

Aku nikah hari ni. Terima kasih Allah, terima kasih semua.








July 18, 2014 @ 11:16 AM + comments
Tekak Tekuk 2014

Salam bloggerszszsz,

Aku macam dah lama tak update kat space ni. Mungkin almost 1 year. Takda kemajuan. Hari by hari.

Tetiba terasa nak tulis. Too many things happened. With or without reason. Nak ubah? Semua kerja Tuhan. Kalau nak berubah mungkin boleh. Tapi susah. Nak ubah takdir jangan sesekali sebut. Kita siapa? Yang dekat atas lebih tahu. 

Bila ada masalah, our own problem, kita bersandar. Pemboleh ubah bersandar yang berubah ikut tempat persandaran. Mengharap sokongan pada sesuatu yang lemah. Yang bila kau sandar terensot sikit ketepi, sama ada kau gemuk sangat aku pun tak tahu lah.

Masalah melanggar sesuatu yang lemah dan tak kekal. Menjadi perubahan kita sekejap. Bergantung pada tempat, tempat bersandar. Selagi ia ada atau selagi kita sedar akan kehadirannya.

Tapi.. Tapi bersandar yang paling berkesan, ialah pada fasha sanda. Ok tak funny. 

Pada 'you know who'.
Plus 'we all know how'



Allah.






August 22, 2013 @ 12:59 PM + comments
Hello Syawal.

Today is Syawal 15. Median of the Syawal. Selamat hari raya bloggers. Syawal kali ni rasa lain. Maaf kawan-kawan jika ada yang terpaksa tolak pelawaan rumah terbuka. Weekend Syawal fully booked.

Hmm.. aku mula fikir macam-macam. One day, kalau aku dan siblings kahwin akan tiba masa mak sorang-sorang. Aku tak boleh proses rasa sorang-sorang tu. One day, aku dah tua ada anak balik kampung beraya masa tu mak dah tak ada, aku tak boleh proses perasaan tak ada mak. Boleh peluk cium mak. Tepuk tapi tak tampar okay. Mengadu berkongsi cerita. Oh Mak.. terasa untung sebab masih punya insan bernama Mother (Emak).

Hati jadi tak sedap. Mata aku tiba-tiba berkaca. Sebaknya menggunung. Haish. Dengan mak, aku tak pernah rasa umur 24. Walaupun tak macho. Tapi biar ah. Hidup hanya sekali. 

Salam syawal sekali lagi.
Sekian. 


Labels: ,





Older Post
Profile

♥ IKA's ♥


I saw the best minds of my generation destroyed madness, starving hysterical naked



Socialis


Instagram



Archives





Credits




Buddyz

Aezan PFS
Aleeya
Atheera
Atrh Mhd
DyaYaya
Fasya
Hidayah
Idah
Liyana Fauzi
Maira
Meyra
Mimie
Sheira
Sheyfa
Syazana
Wanie
Wiwie
Sheira